Bir Google My Business girişini beş adımda silin

admin

Administrator
Yetkili üye
Bir şirketin Google'dan silinmesinin birçok nedeni vardır: Şirket artık yok, bir konum kapatılıyor veya şirket artık Google My Business'ta bulunmak istemiyor.

Bir Google My Business girişini silmek için aşağıdaki gereksinimlerin karşılanması gerekir:

Yönetici olarak Google My Business girişine erişiminiz var.
Google My Business'ı bilgisayarınızdaki web tarayıcısı aracılığıyla çağırırsınız. Giriş, mobil uygulamada silinemez!
Girişi silmeden önce lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

Giriş, silindikten sonra Google'da görünmeye devam edebilir.
Bir kez silindiğinde, giriş artık yönetilemez. Diğer tüm düzenleyiciler ve yöneticiler girişten kaldırılır.
Geri talep edene kadar girişi yeniden düzenleyemezsiniz.
Bu yayındaki talimatları kullanarak Google Haritalar girişlerinin ayrıca silinmesini talep edebilirsiniz .

Girişiniz Google'da görünmeye devam edebilir. Bu nedenle, lütfen aşağıdaki önerilere dikkat edin:

Yeni bir iş adresi, adı veya sahibi olması durumunda, silinmesi gerekli değildir. Girişi güncelleyin!
Silmeden önce girişin ayarlarını yapın.
Açılış saatlerini kalıcı olarak “Kapalı” olarak değiştirin.
Telefon için telefon numarasını değiştirin veya kaldırın.
Bir gönderide müşterilerinize veda edin.
Girişi "kalıcı olarak kapalı" olarak işaretlemenizi öneririz. Bu yazıda bu konuda daha fazlası .

Bir Google My Business girişini beş adımda silin:

1. Google My Business'ta oturum açın
Google My Business web sitesini açın: Google My Business – Unternehmensprofil verwalten
Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.

2. Ekran girişi
Gezinme çubuğunda "Şirket" girişini seçin.

3. Girişi seçin
Girişin solundaki onay kutusunu etkinleştirin.
Not: Burada aynı anda birkaç yeri silebilirsiniz! İstenen girişler için onay kutusunu etkinleştirin ve bir sonraki adıma geçin.

4. “Sil” eylemini seçin
Sağ üstte, Eylemler'i tıklayın .
Bir alt menü açılır.
Son "Sil" girişine tıklayın.
Bir diyalog penceresi açılır.
5. Girişi kaldır
“Kaldır” düğmesine tıklayarak iletişim kutusunu onaylayın.
Hazır!

Öneri: Girişi "kalıcı olarak kapalı" olarak işaretleyin
Google My Business üzerinden ulaşılabilir olmaya devam etmek istiyorsanız, durumu “kalıcı olarak kapalı” olarak değiştirmek mantıklı olabilir. Bunu dört adımda yaparsınız:

1. Google My Business'ta oturum açın
Google My Business web sitesini açın: Google My Business – Unternehmensprofil verwalten
Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.

2. Girişi düzenle
Düzenlemek için şirket girişine tıklayın.
İlanın şirket sayfası açılır.

3. Bilgileri düzenle
Sol kenar çubuğundaki “Bilgi” girişine tıklayın.
Girişin ayrıntılı bilgileri açılır.
Biraz daha aşağıda, sağ sütunda "Google'da bir şirketi kapatın" bölümünü bulacaksınız.
“Kalıcı olarak kapalı olarak işaretle”ye tıklayın.
Bir diyalog penceresi açılır.

4. Girişi kalıcı olarak kapatın
İletişim penceresinde “Şirketi kapat” seçeneğine tıklayın.
Hazır!


Google Haritalar girişini üç adımda silin
Şirketiniz için bir Google Haritalar girişini silmek istiyorsanız, lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

1. Google Haritalar girişini göster
Google Haritalar web sitesini açın: Google Maps
İşletmenizi Google Haritalar'da arayın.
Girişi yönetmek için kullanabileceğiniz Google Hesabı ile oturum açtığınızdan emin olun. Ardından sol çubukta “Bu şirket profili sizin tarafınızdan yönetiliyor” mesajı görüntülenir.

2. Google Haritalar'da değişiklik önerin
Çubuğun sol alt kısmındaki "Değişiklik öner" seçeneğine tıklayın.
Bir diyalog penceresi açılır.
İletişim kutusunda, "Kapalı olarak bildir veya kaldır" seçeneğini tıklayın.
Birkaç seçenek içeren başka bir iletişim kutusu açılır.
Uygun seçeneği seçin, örneğin “Kalıcı olarak kapalı”.
Başka bir iletişim kutusu açılır.

3. Değişiklikleri Google Haritalar'a gönderin
İletişim kutusunda, "Gönder" e tıklayın.
Değişiklik talebiniz gönderildi!
Google ekibi değişikliği kontrol edecek ve tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.
İpuçları:
Bir şirketi kaldırmadan kalıcı olarak kapalı olarak işaretleyebilirsiniz .
 
Top